collage image
Nidrac BV | Industrieterrein Oosterzij 7-15 | 1851 NV Heiloo
Skimbeveiliging Skimbeveiliging Skimbeveiliging

Skim-protectie


Beveiligingsmaatregelen (Skim-Protectie) voor de behuizing van de bekende grijze betaalautomaat

Op dit moment is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van pinpasgegevens, het zogenoemde skimmen een groot probleem, Nidrac heeft hiervoor enkele oplossingen ontwikkeld.

Bij de geconstateerde skimmethode wordt gebruik gemaakt van een extra omhulsel, dat over de betaalautomaat wordt geplaatst. In dit omhulsel bevindt zich de voor het skimmen benodigde elektronica. Bij deze vorm van aanvallen wordt de betaalautomaat zelf niet geopend en gemodificeerd.
Tegen deze specifieke wijze van pinpasfraude heeft Nidrac enkele maatregelen ontwikkeld. Kerngedachte bij al deze maatregelen is dat het plaatsen van een omhulsel over de betaalautomaat onmogelijk moet worden gemaakt. De oplossingen zijn toepasbaar op bestaande betaalautomaten gemonteerd op alle toonbanken, houders, kassameubels, etc.

De hiernaast getoonde afbeeldingen laten twee van de mogelijkheden zien die Nidrac biedt voor het beveiligen van de betaalautomaat. De bovenste variant is een uit RVS draad vervaardigde beugel gemonteerd op een RVS onderplaat. Deze beugel beschermd de gehele betaalautomaat en de open behuizing geeft een goed zicht op de betaalautomaat waardoor eventuele modificaties beter opvallen.

De variant op de onderste afbeeldingen biedt een totale bescherming van de automaat en heeft een speciale kap om de betaalautomaat buiten openingstijden totaal af te sluiten en te beschermen.

Beide producten zijn vervaardigd van hoogwaardig RVS en zijn te leveren in elke gewenste RAL- kleur. Ook zijn de beugels klant specifiek te maken, hierbij kan gedacht worden aan het voorzien van de naam of logo in de zijkant van de beugel. Tevens is de uit draad vervaardigde variant te leveren als gepolijste uitvoering.

Nidrac heeft al bekendheid opgebouwd als leverancier van Skim-Protectie. Bestaande klanten die reeds in het bezit zijn van een dergelijk product zijn: Praxis, Hema, Intratuin, Hunkemöller en Formido.

terug naar producten