collage image
Nidrac BV | Pyrietstraat 8 | 1812 SC Alkmaar

ijzersterk NIEUWS

Schiphol Lightwave LED

Na anderhalf jaar ontwikkeling van een nieuwe LED verlichting armatuur zijn wij samen met onze nieuwe klant "Lumotech" van start gegaan aan het project Schiphol. Op dit moment hebben wij de eerste 5000 armaturen geleverd en zullen de komende jaren geheel Schiphol verder voorzien van armaturen.


Skim Protectie

Beveiligingsmaatregelen (Skim-Protectie) voor de behuizing van de bekende grijze betaalautomaat Meer...


Opslagunits Brandgevaarlijke vloeistoffen

Nidrac heeft de oplossing voor de huidige problemen omtrent de verkoop van brandgevaarlijke vloeistoffen in de retailmarkt. Hiervoor hebben wij een opslagunit ontwikkeld waarin alle brandgevaarlijke vloeistoffen volgens Nederlandse wet- en regelgeving, klantvriendelijk en veilig aan de klant gepresenteerd kan worden. Meer...

De geschiedenis van Nidrac


oude foto 2oude foto 1Op 1 Juni 1957 huurde de heer Jozef Nieuwland van mevr. Engel Stationsweg 9 te Alkmaar een schuurtje van 7 x 3 meter gelegen aan de Bergerweg voor ƒ 2,50 per week en begon op de meest primitieve wijze zijn fabricatie van diverse huishoudelijke artikelen.
Zonder een cent op zak maar met de nodige vakkennis, wist hij door hard werken een klantenkring op te bouwen.
Na enige tijd werden 2 jongens aangetrokken en zo werd het een feit dat de 'zaak' genaamd Nieuwland DraadConstructies ofwel Nidrac verder uitgebreid moest worden.In 1960 verplaatste het bedrijf naar het industriegebied te Heiloo. Circa 250 m² bedrijfsruimte stond ter zijner beschikking en de mogelijkheid was er een bedrijfswoning te bouwen.
Spoedig werd door het 20-talig personeel gestart met precisiedraaiwerk en andere vormen van metaalbewerking.
De hoeveelheden draad welke voor droogrekken, afdruiprekken, etalagematerialen, transportmanden en dergelijke verwerkt zijn, bedragen in meters uitgedrukt enkele malen de omtrek van de aarde.
Naast de grote warenhuizen als afnemer was er mede door Nidrac een goede reputatie in het buitenland opgebouwd, onder andere België, Duitsland, Italië en Zwitserland werden veroverd.

In de draaierij vervaardigde Nidrac al jarenlang precisieonderdelen voor benzinepompen in opdracht van een in Schotland gevestigde firma. Terwijl op de Nederlandse markt grote successen werden behaald bij klanten als Hema, met het leveren van boekenrekken, en Persil waarvoor als speciale opdracht 1.500.000 droogrekken vervaardigd werden.

oude pand nidracDe explosieve groei in productie zorgde ervoor dat op 21 december 1975 de eerste paal van de gigantische nieuwbouw op het industrieterrein d'Oosterzij de grond in geslagen werd. Naast de huidige vestiging werd een pand van bijna 900 m² gebouwd, welke 2 jaar later bij het 20 jarig bestaan wederom werd uitgebreid met 100 m², waardoor Nidrac bestond uit in totaal 3000 m² nuttige fabrieksruimte.
Vele producten en uitbreidingen later is in 1986 door de heer Jozef Nieuwland met veel vertrouwen het stokje doorgegeven aan de nieuwe generatie, zijn zoons. Het was na meer dan 10.000.000 droogrekken en vele andere producten tijd om zijn zoons de zaak te laten leiden.
Dit resulteerde in een doorzetting van de switch, die in 1980 werd ingezet, van producten voor het huishoudelijk gebruik naar een specialisatie in onder andere winkelinrichting, winkelwagens en toebehoren, dierboxen en glasrekjes. Nidrac ging van het 'trendy droogrekje voor aan de deur' naar complete winkelinrichtingen en specialiseerde zich zodoende op niet alleen draad- maar ook plaatbewerking van metaal.